Sunday, September 18, 2005

Barcelona. La Rambla, Gaudi and Montserrat


Fem dage i Barcelona. Fra slutningen af april til starten af maj. På et elendigt hotel i en utroligt spændende og charmerende by. Ramblaens pulserende liv, Montjüic med den spanske landsby´s varme charme, Miró og Picasso, gotikkens mondæne monumenter, Gaudi´s fantasier med kirkespir og futuristiske bygninger og parker, delikat seafood i havnens restauranter. Montserrat kloster med den sorte Madonna. Nået med coqwheel, en larve af et grønt tog der snoede sig op i katalansk højhed.
Tak Barcelona, Katalonien, Spanien.

Saturday, September 17, 2005

Berlin, Alexanderplatz. Og mange flere.


Sidste år var vi for første gang i Berlin. Boede på et Ibis Hotel, spiste møre bøffer og sprød and på henholdsvis en argentinsk steak-restaurant og en kinesisk restaurant. Nød livet, solen og tysk sauerkraut med gode pølser i aprilsol nær Brandenburger Tor. Vi nåede dertil i tog og havde 3 gode dage. Målet var egentlig at besøge MoMa, en særudstilling af værkerne fra Museum of Modern Art fra New York, men tålmodigheden slog ikke til over for en 4-5 timer lang kø ved udstillingen. Men byen havde så meget andet at byde på, og det tog vi til os.

Pia Kjærsgård som statsminister?


Det er virkeligt godt set af Pia Kjærsgaard: Hende selv som statsminister og de tro væbnere Thulesen Dahl og Peter Skaarup som henholdsvis finansminister og justitsminister. Men hvorfor skal det stoppe der? Hvad med en af fætrene som udvisningsminister og den anden til minister for afvikling af Udviklingsbistand – for slet ikke at tale om Mogens Glistrup. Tag ham dog til nåde og gør ham til minister for afvikling af offentlig virksomhed, som jo er hans ønskejob. Så slipper denne spændende nyskabelse i dansk regeringsførelse for overhovedet at spekulere i al det besvær med at forvalte noget så inderligt besværligt som et samfund. En Kresten Poulsgaard som plov- og griseminister vil for alvor give landbruget en uforglemmelig plads i historiebøgerne. Og glem ikke Anders Fogh. Han har været så flink mod Jer – så lad ham f.eks. blive skatteminister igen. Alt det der med kreativ bogføring klarede han til UG med kryds og slange og det får I virkelig brug for med det ministerhold.

Friday, September 09, 2005

Van Gogh tur-retur.

Da vi sidste år var i Paris kørte vi med tog til Van Gogh´s fødeby syd for hovedstaden. Vi havde læst om et museum i en malerisk landsby. Vi nåede desværre aldrig frem. Misforståelser omkring tog, bus, numre og tider forhindrede os i det. Men da vi om eftermiddagen var tilbage i Paris besøgte vi museet L`Orangerie, hvor vi så alle hans væsentlige billeder, heriblandt èt af kirken med gården hvor han blev begravet, i hans fødeby ...
Udsigten her fra museet er mod Sacre Ceur på Montmartre.

Wednesday, September 07, 2005

Flemming Jensen, Ib Michael og Niels Hausgaard. Danish Dynamite.


Jeg læste i går et interview med Flemming Jensen, hvor han fortæller om baggrunden for teaterstykket "Let´s kick ass!", som nu opføres på Nørrebro´s teater. Flemming Jensen´s fordanskning af et engelsk stykke handler om Bush, Blair og Fogh´s krig i Irak med fokus på løgnen om krigens hovedbegrundelse: Masseødelæggelsesvåben. I går så jeg også en debat på DR2 hvor Ib Michael deltog. Hans budskab var først og fremmest at slaget er tabt i Irak. At det var tabt før det overhovedet begyndte. At de danske styrker selvfølgelig skal hjem. Ikke overnight. Men kontrolleret og hurtigst muligt. Og ligeledes i går så jeg Niels Hausgaard i en monolog på DR1, hvor han med sin stille ironi ikke efterlod tvivl om sit syn på Fogh´s taktiske fremmedhad. Det gjorde godt at opleve nogle af Danmarks mest seriøse kunstnere på hver deres måde tage afstand fra politikernes svulstige retfærdiggørelser af Irak-krigen og fremmedhadet. Det gjorde godt at få bekræftet at begavede og tænksomme mennesker selvfølgelig ikke er enige med magtens mennesker .....

Monday, September 05, 2005

Vesterlyng of Denmark



Listening to forestwhistle and birdies song, suddenly we saw a deer showed up, while we were eating fish from the deep and very dark ocean of Odden.

Saturday, September 03, 2005

Havedam med vandløb...


I foråret 2005 gravede vi ud til den form vores havedam nu har. Hentede flotte søsten i en grusgrav, købte pumpe og UV-filter, planter og fisk. Flot og rislende, ro i sjælen. Men hejren fik øje på fiskene og åd de 7. Vi købte nye, satte en attrap-hejre op - og så blev fiskene syge. Noget med parasitter og efterfølgende svampeangreb. Medicin i flere omgange. Den ene fisk efter den anden døde. Ind i mellem puttede vi også et biologisk middel i vandet som skulle hindre vækst af flydealger. Det virkede i starten - nu blomstrer algerne igen. Vi forsøger i stedet at fjerne dem manuelt. Fire fisk har overlevet indtil videre + en halv snes unger, som er sat i en slags karantæneakvarium. Dem tager vi indendørs i vinter og ser om de bliver til rigtige guldfisk - og så starter vi forfra til foråret.

Janete fra Cap Verde



Cap Verde er en øgruppe ud for Afrikas nordlige vestkyst. Her bor Janete sammen med sine forældre og 5 søskende. De er ekstremt fattige og tilknyttet Børnefondens projekt på en af øerne. Vi er sponsorer for Janete, som går i 5. klasse ...